Mondgeblazen hanglamp 'Pamelo'

Verkocht
Ontwerper Lokale glaskunstenaar
Producent Glasatelier Indonesië
Materiaal Mond geblazen gerecycled glas
Herkomst Indonesië
Kleur Citrus geel, pompelmoes groen, mandarijn oranje
Afmeting cm 28Ø x 30 x 110h
Opmerkingen Unica
Artikelnummer GGH009
Lampfitting E27 (groot)
Voorraad 0
Dit artikel kan alleen worden bezorgd door onze eigen bezorgdienst of worden opgehaald vanwege de kwetsbaarheid van het product.

Wij kunnen dit artikel bij u bezorgen met onze eigen bezorgdienst. Wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak. De kosten voor het bezorgen zijn afhankelijk van het aantal kilometers. Wij gaan hierbij uit van onze standplaats Assen. In een straal van 100 kilometer is het bezorgen €25,00. Voor een afstand boven de 100 kilometer rekenen wij €50,00.

Wij nemen contact met u op voor het maken van een bezorg afspraak.

Voor bezorgen op een van de Waddeneilanden sturen wij u graag een offerte.

Bezorgen doen wij binnen twee weken vanaf betaling van het bestelde artikel.
Ophalen behoort ook tot de mogelijkheden en is uiteraard gratis.

Delen:
Omschrijving

Deze organisch vormgegeven hanglamp is geïnspireerd op een citrusvrucht uit het verre Oosten, de Jeruk Pamelo, ook wel Jeruk Besar genoemd, een pompelmoes soort, wat goed te zien is aan de vorm en kleur.

De lamp geeft prachtig warm zonnig licht! De kleur gaat van fris citroengeel naar warm geel, pompelmoesgroen met vleugjes mandarijnoranje.

Ambachtelijk en met oerkracht van dik vloeibaar glas geblazen door de lokale glaskunstenaars, gecombineerd met die typische mystieke verfijning in de details.

Vanaf elke kant bekeken oogt de lamp weer anders. Niets is hetzelfde, de vorm is niet rond, niet ovaal, het oppervlak niet glad, maar doorleefd net als de natuur, grillig en puur! De vele luchtbellen in combinatie met de fijne slierten benadrukken het natuurlijke karakter.

Het roest metalen afdekplaatje en plafondkapje zijn al even uniek. Door onszelf zodanig organic bewerkt, dat de kleuren helemaal overeenstemmen met de oerkracht van de lamp zelf.

Pamelo, mondgeblazen glaskunst, een Unica van duurzaam gerecycled glas! 

Info:

JERUK BESAR (INDONESIË)


De Jeruk delima kopyor is een oude Indonesische pomelo-soort, en is net als andere respectabele Indonesische citrusgewassen, zoals de Jeruk garoet, een Javaanse mandarijn.
In het Indonesisch (bahasa) wordt een pompelmoes 'jeruk besar' genoemd, maar ook wel pamelo. De jeruk delima is een onstuimig groeiende boom, waarvan de takken nogal eens bezwijken onder de last van de vele vruchten. De vrucht is enigszins peervormig en bevat segmenten die gemakkelijk los laten maken. Het vruchtvlees is roze en fijn van structuur en de blaasjes zijn zeer sappig. Er zitten wel veel zaadjes in, maar de smaak maakt alles goed.