Over Ons

Cynthio Ooms, geboren in Amsterdam en sinds de zeventiger jaren met veel plezier woonachtig in het mooie Drenthe.

De liefde voor kunst en design kreeg ik als kind al heel jong gewoon thuis mee. Mijn vader Jan Ooms was kunstenaar van beroep. Samen met zijn collega’s werd er bij ons thuis veel naar kunst gekeken en werd er gesproken en gediscussieerd over diverse kunststromingen. Zo inspireerden zij elkaar. Ik luisterde en keek mee. Hij specialiseerde zich later tot glazenier. Door mijn vader leerde ik kijken naar vormen, kleuren en lijnen. Ik werd betoverd door het licht en het schitterende kleurenspel van het glas in zijn gebrandschilderde ramen.
Die manier van kijken krijg je mee en heeft mij nooit meer los gelaten.

Door mijn fascinatie voor kunstgeschiedenis las ik vele boeken over diverse stijlperiodes. Later kon ik deze kennis goed inzetten in mijn werk als zelfstandig antiekrestaurateur en later als interieurbouwer voor modern maatwerk design.
Na jaren gewerkt te hebben aan mooie opdrachten voor musea, bedrijven en particulieren was het nu tijd voor iets nieuws.

Marijke Vrancken, geboren en getogen in de prachtige stad Groningen, maar woont inmiddels ook al weer vele jaren in het mooie natuurrijke Drenthe.

Na langdurig gewerkt te hebben op het snijvlak van mens en arbeid in het onderwijs, loopbaanadvies, reïntegratie en als projectbegeleider, wilde ik, na mijn pensioen, iets blijven doen wat ik echt leuk vond: het verzamelen van vintage design!

De passie voor vintage design en glaskunst is een mooie erfenis van mijn zus Anke Trijssenaar. Zij was een groot verzamelaar met een brede smaak en had oog voor uniek topdesign uit de 20e eeuw, maar hield ook van antiek en van modern design en bovenal van glaskunst van Murano tot Finse glasontwerpers als Oiva Toikka. Zij hield van authentieke mooie bijzondere stukken.

Zij wees mij op die typische kenmerken uit de diverse stijlperiodes en leerde mij kijken naar keurmerken en vormgeving en naar kleur- en materiaalgebruik. Toen zij veel te jong in 2006 overleed ben ik in de geest van haar doorgegaan met het verzamelen van bijzondere items en ontdekte hoe leuk zo'n speurtocht is en welke verrassingen je onderweg tegenkomt.

Research

Ik heb me vervolgens meer verdiept in de verschillende kunst- en stijlstromingen in de kunstgeschiedenis en vind het erg interessant om research te doen naar de ontwerpers en producenten van alle verzamelde unieke items. Dat bleek nog niet zo eenvoudig. Je kunt niet zo maar afgaan op één bron, dus moeten meerdere bronnen geraadpleegd. De euforie is dan ook groot als je na een spannende zoektocht de juiste ontwerper en producent kunt achterhalen, waardoor ik bij dat item ook weer een leuk verhaal over de afkomst kan schrijven.

Hoewel wij veel tijd steken in research blijft het soms onzeker of we het altijd bij het juiste eind hebben uiteraard. In sommige gevallen worden de items dan ook toegeschreven aan bepaalde ontwerpers, omdat het niet meer voor de volle 100 % te achterhalen is, maar wel typische stijlkenmerken in de richting van die ontwerper vertoont.

Mocht u andere ideeën hebben over het ontwerp dan wel producent dan horen wij het uiteraard graag.

Vintage design

Het lag voor de hand dat het een combinatie zou worden van kunst en design. Zo kwamen we uit op het starten van een webshop voor vintage design uit voornamelijk de 20e eeuw. Door mijn voorliefde voor glas en licht werd de focus in eerste instantie vooral gericht op vintage verlichting. Het werd een feest om de verschillende stijlen in verlichting door de jaren heen te herontdekken.
Van Art Nouveau tot Art Deco, van Bauhaus tot Amsterdamse School, van De Stijl tot Pop Art. Alle specifieke kunststromingen komen terug in de ontwerpen van verlichting.

Na vele kilometers door Nederland en België ontstond een mooie voorraad, die wij graag aan u willen presenteren: unieke en bijzondere eyecatchers, waar u jarenlang van kunt genieten.

Een kleiner deel van de webshop is ingericht voor vintage glasdesign, woonaccessoires en meubelen, die wij op onze zoektocht ook tegenkwamen.

Unica design van gerecycled glas

Tijdens een vakantiereis naar het verre Oosten ontdekten wij unieke lampen, gemaakt van gerecycled glas en handgeblazen door gedreven glaskunstenaars. We waren op slag verliefd. Een unieke lamp met de schoonheid en gratie uit het verre Oosten. We konden niet anders dan dit avontuur aangaan en besloten spontaan om deze unieke lampen naar Nederland te halen. Wij zijn dan ook bijzonder trots, dat wij als enige in Nederland deze unieke lampen nu ook kunnen aanbieden.

Van harte welkom bij: Drops of JupiterSpecial thanks:           

Speciale dank gaat uit naar Markus Reugel, fotograaf van liquid art, die zijn unieke foto's voor onze webshop ter beschikking heeft gesteld.

Markus bedankt! 

http://www.markusreugels.de/

 


We’ll hope when you’re back in the atmosphere you’ll have Drops of Jupiter in your hair