Dutch Design frivole vloerlamp van lichtkunstenaar Rob Nollet, Amsterdam.

Verkocht
Ontwerper Rob Nollet
Producent Déjà Vu, Nijmegen, NL
Periode 1970-1980
Materiaal Gietijzer, gelakt metaal, messing, Murano glas
Herkomst Nederland
Kleur Zwart, oranje, rose, wit, geel, rood
Conditie Uitstekende vintage conditie
Afmeting cm Ø100 x 210h
Artikelnummer V012
Lampfitting B15D Bajonet
Voorraad 0

Rob Nollet begon zijn carriere als 17jarige en ontwierp en maakte juwelen die  vervolgens verkocht op een markt. Op latere leeftijd verkocht hij deze juwelen als eigenaar van Design shop Déja Vu in Nijmegen. Zijn liefde voor vormgeving en vakmanschap kwam tevens tot uiting in het ontwerpen van design verlichting. Kenmerkend voor zijn stijl zijn een organische vormgeving en het gebruik van duurzame materialen.

Nadat hij in 2004 Déja Vu had verkocht besloot hij zijn horizon te verbreden en reisde over de hele wereld wat hem uiteindelijk bracht naar Bali, Indonesië.

Nollet leeft deels op Bali en in Nederland. Hier heeft hij samen  met zijn zoon Sen Nollet een atelier waar hij, geïnspireerd  door de technieken en materialen die hij op zijn reizen heeft leren kennen, de meest gedetailleerde creaties maakt voor mensen die deze zelfde liefde voor kwaliteit en vakmanschap weten te herkennen.

Dit artikel kan alleen worden bezorgd door onze eigen bezorgdienst of worden opgehaald vanwege de kwetsbaarheid van het product.

Wij kunnen dit artikel bij u bezorgen met onze eigen bezorgdienst. Wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak. De kosten voor het bezorgen zijn afhankelijk van het aantal kilometers. Wij gaan hierbij uit van onze standplaats Assen. In een straal van 100 kilometer is het bezorgen €25,00. Voor een afstand boven de 100 kilometer rekenen wij €50,00.

Wij nemen contact met u op voor het maken van een bezorg afspraak.

Voor bezorgen op een van de Waddeneilanden sturen wij u graag een offerte.

Bezorgen doen wij binnen twee weken vanaf betaling van het bestelde artikel.
Ophalen behoort ook tot de mogelijkheden en is uiteraard gratis.

Delen:
Omschrijving

Creatief lichtobject van de Nederlandse ontwerper Rob Nollet.

De inspiratie voor zijn ontwerpen komen vooral uit de natuur. Organische vormen en duurzame materialen in combinatie met vakmanschap en oog voor detail kenmerken zijn stijl in design.

Deze lamp heeft diezelfde kwaliteitskenmerken gecombineerd met mooie details. De lamp heeft een vloerschakelaar, een stevige voet van gietijzer en een standaard van zwart gelakt metaal, die uitmondt in een strakke trechter, afgewerkt met een messing ring als mooi detail. Daaruit komen de messing armen, die in alle richtingen buigzaam zijn met 9 mondgeblazen Murano kapjes van frosted glas in mooie warme ton-sur-ton tinten, wat fantastisch licht geeft!

Een échte Rob Nollet, Dutch Design, creatieve kwaliteit gecombineerd met sfeervolle frivoliteit!